27 Temmuz 2022 Çarşamba     266

Söke Pamuk Günü’nde Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor.

Söke Pamuk Günü’nde Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor. Söke, Dünya Pamuk Günü’nde büyük bir Ulusal organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Borsamızın, Ulusal Pamuk Konseyinin, İzmir ve Aydın Ticaret Borsalarının, Ege İhracatçılar Birliğinin, Ege Giyim Sanayiciler Derneğinin, İPUD ve Söke Ziraat Odası’nın koordinatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik 7 Ekim’de Söke’de yapılacak. Türkiye’nin pamuk ambarı Söke’de festival havasında gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıklar şimdiden başlarken, heyecanı da başladı. Yapılacak etkinliğe Türkiye’de pamuk sektörü içinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlar davet edilecek. Koordinasyonun içinde yer alan Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız A. Nejat Sağel, Genel Sekreterimiz Hülya Erman Aydoğan, Ulusal Pamuk Konseyi Genel Sekreteri Ünal Evcim, İzmir Ticaret Borsası Araştırma ve Piyasa Geliştirme Müdürlüğü yönetmeni Dr. Kenan Keskinkılıç Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i ziyaret etti. Yapılacak dev organizasyonla ilgili Başkan Tuncel’e bilgilendirmede bulunan heyet, Söke Belediyesi’nden destek istedi. Yapılan ziyarette Söke Belediye Başkan Yardımcıları Veli Devrim Yerli ve Dr. Mustafa İberya Arıkan da bulundu. Başkan Tuncel, Söke ve Söke pamuğunun tanıtımıma büyük katkı sağlayacak etkinlik için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını iletti. 7 Ekim Dünya Pamuk Günü’nde Türkiye’nin pamuk ambarı Söke’de büyük bir etkinlik gerçekleştirecek olmanın heyecanını şimdiden yaşadıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Nejat Sağel; “Hazırlıklarımıza başladık. Pamuk gününü Söke Ovası gibi değerli bir noktada, ülkedeki tüm bileşenlerle birlikte kutlayacağız. Burada en büyük amaçlarımızdan biri Söke ve kalitesi ile adından her zaman söz ettiren Söke pamuğunun tanıtımına da katkı sağlamak” dedi.